kövess a twitteren!

ötkilós

Egy 1969-es Fiat 500-as újjászületése és egyéb dolgok.

Friss topikok

  • GrandeChino20: Szia, mi lett az autóval? Megvan még? Újul? (2022.06.20. 17:43) This is a beginning of ...
  • petrol pet: Kedves történet. A zöld gép nagy klasszikus, ez a képen szereplő épp az én példányom. Ennek is jó ... (2016.11.09. 15:47) A pedállal hajtott autó esete
  • SuperBKV: Hát igen a new generation elég jó, mivel nincs benne koffein, nincs az a kesernyés utóíz. (2013.03.23. 20:36) A test kerozinja avagy a nagy energiaital teszt!
  • Zasztis: Szia! Először is gratulálok a kis 500-ashoz! Érdeklődnék, hogy a visszapillantó tükör pontosan mel... (2010.03.10. 17:49) A mázli faktor!
  • sz_: Megkóstoltam a Cserpes áfonyás joghurtját, de nem voltam elájulva tőle. Nálam továbbra is a Landli... (2009.11.03. 22:19) A földi lét örömei

A mázli faktor!

2009.02.27. 15:16 - Luigicar

Címkék: veterán tükör felújítás tóth gábor ötkilós doblemez homokfújás fiat 126 doblemez fiat 500 felújítás

Mint az iménti posztban írtam ez a hét igazán szerencsés volt. Az autó most elég minimál stílusú. Minden le, és ki van belőle szerelve. A homkfújók (Matt-fény GMK) a jövő hét elején kezdi el az ápolgatását. Kiszedik alóla a futóművet, leszedik a gumikat a felniről és azokat is homokolni fogják.

A tervek szerint vajszínű fényezést fognak majd kapni. A munka minőségéről majd beszámolok, egy kicsit izgulok, hogy ne verjék teljesen össze a lemezeket. Ha kész, jön a logisztika. Ugyanis a nyers fémfelület nagyon szeret azonnal elkezdeni korrodálni, és azt leszedni valamiről kb. annyira lehetetlen, mint túlélni egy "hajrá lilák" bekiabálást a fradi "B" középben. Tehát amint meg van csomagolás fóliába, és indulás a fényezőhöz, hogy egy alapozó réteget felvigyen az autóra. Lemezek területén történt egy hatalmas előrelépés! Van fiat 126-os doblemez! Új! Itthon! (THX BeZiL! BeZiL for president és etc.) Nem is horror áron, 15e jó magyar forintért! Az már csak hab a tortán, hogy a munkahelyemtől egy köpésre sikerült ráakadni. Tehát az eddigi legnagyobb dilemma kipipálva! Ahogy Dr. Bubó mondaná: Kérem a következőt!

Aztán a héten megérekezett Olaszországból egy 500 L-hez való kormány is. Az enyémben most egy fehér kormány van, ez lesz majd helyette. (Bár már ott tartanánk)

 

A motor és a váltó most Tóth Gábornál van Biatorbágyon. Ő SteyrPuch, bogár, és ötkilós tekintetében abszolút szaktekintélynek számít. Mint kiderült igazából nincs ránézésre gond a motorral, az AC-t leszámítva típustiszta rajta minden, ami azért nem rossz hír, mert OT vizsgára szeretném majd vinni. Amit már most tudok, hogy a féltengelyek vastagra lesznek cserélve, hogy ne essen szét minden hosszabb út után a kihajtása a motornak. Amit még biztosan orvosolni kell, az alsó olajfolyás képében megjelenő tömítettlenségek, illetve átnézik a motort, nem véres-e torka.

Ami most úton van még az olasz e-bay-ről, az egy belső visszapillantó tükör, és egy hátsó "bozótrács" garnitúra. Ez utóbbi hiányzott az autóról, az előbbi meg nincs olyan jó állapotban, főleg a türkörbe szerelt utastér világítás van lerobbanva. Igen, nem írtam rosszul, az ötszázasban egybeépítették a belsőtér világítást a visszapillantóval.

  

Folyt. köv. jövő héten!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://otkilos.blog.hu/api/trackback/id/tr71969894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zasztis 2010.03.10. 17:49:01

Szia! Először is gratulálok a kis 500-ashoz! Érdeklődnék, hogy a visszapillantó tükör pontosan melyik típusé?
süti beállítások módosítása