kövess a twitteren!

ötkilós

Egy 1969-es Fiat 500-as újjászületése és egyéb dolgok.

Friss topikok

  • GrandeChino20: Szia, mi lett az autóval? Megvan még? Újul? (2022.06.20. 17:43) This is a beginning of ...
  • petrol pet: Kedves történet. A zöld gép nagy klasszikus, ez a képen szereplő épp az én példányom. Ennek is jó ... (2016.11.09. 15:47) A pedállal hajtott autó esete
  • SuperBKV: Hát igen a new generation elég jó, mivel nincs benne koffein, nincs az a kesernyés utóíz. (2013.03.23. 20:36) A test kerozinja avagy a nagy energiaital teszt!
  • Zasztis: Szia! Először is gratulálok a kis 500-ashoz! Érdeklődnék, hogy a visszapillantó tükör pontosan mel... (2010.03.10. 17:49) A mázli faktor!
  • sz_: Megkóstoltam a Cserpes áfonyás joghurtját, de nem voltam elájulva tőle. Nálam továbbra is a Landli... (2009.11.03. 22:19) A földi lét örömei

A test kerozinja avagy a nagy energiaital teszt!

2010.02.17. 21:38 - Luigicar

Címkék: boy bomba burn energiaital hell red bull teszt play

 

 

Az igazság az, hogy ezzel a poszttal régóta adós vagyok. Hiszen maga a teszt még a nagy decemberi megindító ünnepcsoport előtt esett meg. A tesztalanyok tudományos gondossággal történő kiválasztása, (nevezetesen az irodában életjelet mutató egyedek asztalhoz kényszerítése) valamint a tesztelésbe vont (néhol talán még darált műanyag kerti széket is tartalmazó) nedűk akkurátus összeválogatása (mindaz ami megtalálható volt a matchben) azt a célt szolgálta, hogy kiválasszuk az iroda 2010.-es hivatalos energiaitalát.

Mert az nem úgy van, hogy csak össze-vissza vásárolgatunk közös beszerzésben raklapszám mindenféle löttyöt, aztán a kollegák közül meg valaki húzza a száját, kérem szépen! Együtt sírunk, együtt is nevetünk. (bár ebből a teszt végére csak az első volt igaz) Nem! Ki kellett végre mondani, mi az ami igen, és mi az, ami nem! A teszt metodikája is már-már a fókusz csoportos kutatások légkörét idézte. Igaz, nálunk volt videó- meg hangfelvétel, pláne nem üvegfal. Amíg egyvalaki vakon kóstolt, addig két másikunk kaján vigyorral az arcán figyelte a delikvens minden kis rezdülését, amit az váltott ki, hogy szétáradt a szájban az energiaitalok semmihez sem fogható íze. (Tutti fruttit még egyikünk sem kóstolt) 

 

 

Természetesen, hogy minden versenyző egyforma hátránnyal induljon, a férfi piszoárokhoz hasonlóan itt is volt vízöblítés. Néha ez elengedhetetlenül szükséges is volt ahhoz, hogy ne kelljen felkeresni az imént említett helységet.

Az italokat tízes skálán osztályoztuk, és az elsőként feltörő indulatokat is lejegyeztük. Áldozatos munkájáért külön köszönet Szilárdnak, és tms -nek!

A teszt alanyai: Hell (normál és light), Watt (normál, light, és natura), Bomba(normál és light), Red Bull (normál és light), Play Boy és Burn. Ez utóbbit hagytuk a teszt végére, mert ennek a többitől eltérő színe van, és mindenki már ez alapján felismerte.

Előzetesen el kell mondani, hogy eddig főleg a patinás bikás (annak is főleg szénhidrátmentes változata), a bombasztikus magyar terméket, valamint a coca-cola gyártmányt ittuk, tehát ezek ízét ismertük. (hittük mi) Hogy ez mennyire nem igaz, az a tesztből is kiderül. Érdekes dolgokat hoz az élet, ha ember nem látja a dobozt amiből szürcsöli a löttyöt.

De jöjjön végre, aminek jönni kell: A TESZT!

Első versenyző egy viszonylag új fiú, tehát azt hihetnénk, hogy tanult a konkurencia hibáiból, és tarolni fog. Ez a Play Boy. 
Az első korty után még azt mondja az ember semmi extra, azonban tovább ismerkedve a mixtúrával feltörnek az érzelmek, ami egy rövid "fos" felkiálltás után a "hú B+" szó kombót váltja ki a fogyasztóból! 

További vélemények:

"Nincs illata, erős mellékíze van, de túl lehet élni!" 
"Büdös"

Osztályzat: 2
 

Bomba:
A hazai piacon "had menjek ezerrel" (Árpa) Attila média hackjével promótált folyadék vegyesen szerepelt. Volt olyan aki hatost adott neki, de olyan is aki kettest. Ami mindenképpen elgondolkodtató a cég vegyészei számára, hogy többen egy "no name" versenyzőként aposztrofálták szegénykémet.

További vélemények:

"Erős, keserű utóíz, mintha gyógyszert innék"
"Savankás, műanyag íz. Ez valamelyik no name versenyző. Ízlik."
"Durván szar!"

Osztályzat: 4

 

Bomba Sugar Free
Mit is mondhatnánk. Képzeljük el az előbbieket aszpartámmal súlyosbítva. Mindegyik tesztelő megjegyezte, hogy a folyadék gyomor felé történt továbbítása után, erős, nem éppen kellemes utóhatás jelentkezett.

További vélemények:

"Átlátszó, se szaga, se íze, szárítja a szájat. Fos utóíz, nem jó!"
"Markáns utóíz, a szó rossz értelmében. Édes."
"A legrosszabb! Erős, kellemetlen utóíz"

Osztályzat: 2.3

 

A műfaj doayen-je a Red Bull.
Nos, a teszt kezdetekor mindenki, kimondva-kimondatlanul őt várta a teszt győztesének. Szereplése már azért is meglepő, mert azt hittük ennek az ízét ismerjük a legjobban. Pedig hát áááá, dehogy!
Ennél a terméknél jelent meg a szaglás, mint az érzékelés örömforrása, ugyanis itt jegyezhettük fel a teszt során a legtöbbször a "van illata" kifejezést. Ennek ellenére csalódást okozott a szereplése. 

További vélemények:

"Én ilyet már ittam! Ismerősebb íz a többinél."
"Édes. Van illata!
"Red bull? Nem állítom, kérdezem!"

Osztályzat: 4.6

 

Red Bull Sugar Free
Hát, azt kell mondjam, hogy ezen még dolgozzatok egy kicsit fiúk! Többen felfedezni vélték az ízében és ezáltal a szájukban a Bika azon szervét, melynek nevét jó modorom tilt leírni.

További vélemények:

"Keserűbb a többinél, nagyon rossz."
"Tompább, ízetlenebb a többihez képest"
"Ez biztos cukormentes, durva! Nem! Kurva szar!"

Osztályzat: 1.6

 

Akkor most egy kis Buszesz. Hiszen a Watt termékcsalád az ő boszorkánykonyhájukból kerül az energiára szomjazó, lemerült duracell generáció torkába. A Watt az egyetlen, mely az organikus termékek korában energiaitalból is kínál ilyet. Ez azért zseniális, mert ezzel a marketinggel a biokrumplit fogyasztók népes táborát is eredményesen tudják megszólítani. 

Watt (normál)
A tesztelők eltérő ízlése (és ezáltal a beválogatásuk helyes prekoncepciója) itt mutatkozott meg először leginkább. 

További vélemények:

"Gyümölcsös illat, traubi keserű mellékízzel"
"Semmilyen illat, nem rossz, semmi extra. Ilyen is ittam már" (pedig nem- a szerk.)
"Műanyag íz, illat. Nem jó!"

Osztályzat: 3

 

Watt Light
Na, igen. Ez a termék legalább annyira megosztó, mint Dávid Ibolya az MDF-ben. Volt olyan, aki a teszt során először nem itta meg a felkínált mennyiséget, és volt, aki az eddig legjobbnak minősítette azt.

További vélemények:

"Nagyon édes, szörp szerű illat. Ez a legjobb idáig"
"Nem elég szénsavas traubi"
"Fos. Ezt nem iszom meg."

Osztályzat: 3.3

 

Watt Natura 

Az egyetlen a mezőnyben, ami az összetevőiként fűt, fát és virágot jelöl meg. Nem tartalmaz koffeint, és taurint. Hm. Akkor mi a csudától hat? A válasz a gyógynövények alkalmazásában rejlik. Meglepő módon a teszt egyik legjobb eredményét érte el. 

További vélemények:

"Gumibogyó illat! Nem rossz!" (a gumibogyó vajon mi?- szerk.)
"Ez jó! Nincs mellékíze!"
"Blendi íze van!"

Osztályzat: 5.3

 

Már nincs sok hátra. Pont amikor a pokolba kívántuk az egészet, küzdve a permanens hányingerrel, és a friss levegő hiányában szmogriadós szintet elért "Tutti-frutti" szaggal, na akkor került elő a Hell.

A termék szintén megosztotta a tesztelő csapatot. Volt aki lájkolta, és volt aki csúnyán lehúzta. Az mindenesetre kimondható, hogy az esszencia megalkotásakor a Bomba volt a minta.

További vélemények:

"Keserű. Ez biztos nem nyeri meg a tesztet."
"Lehet, hogy ez a Bomba? Szerintem ez az!"
"Ez jó!"

Osztályzat: 4.6

 

Hell Sugar Free

Nos, a cukormentes műfaj nem egyszerű. Eleve van valami perverz abban, ha valaki azzal nyugtatja a lelkiismeretét, hogy cukormentes energiaitalt ereget le a torkán. "kérek egy félkoffeinmentes fél cappucinót... " L.A. Story
Igazából a Hellnek sem sikerült maradandót alkotni a témakörben.

További vélemények:

"Köptető! Ez valami kiba... szar!"
"Keserű! Egyszerűen nem értem, hogy tölthetik dobozba!Ez tényleg pokoli!"
"Nem rossz! Lehet, hogy ez is Bomba?"

Osztályzat: 1.5

 

A végére kell egy kis lángolás. Jöjjön a Burn!
Ennél a pontnál egy kicsit megbicsaklott a teszt anonim jellege, mert a Burn-t lebuktatta a színe. Hogy ennek köszönhető-e vagy sem a szereplése nem tudjuk. De tény, a Burn nyerte meg magasan 2009. nagy összecsapását. 

További vélemények:

"Ez a legjobb. Egy kicsit édes!"
"Édes, de jó"

Osztályzat: 7

Tehát az iroda hivatalos itala a Burn. Ha valaki netán olvasná a Coca-Cola gépein, várjuk az ingyen piát!

Tanulság? Az nincs. Illetve talán annyi, hogy ha az embert nem befolyásolja a brand, és amit vele töltenek a fejébe, akkor bizony borulnak a dolgok. Ha másért nem, ezért mindenképpen megérte.

És odaát a monitor előtt? Ki, milyen löttyre esküszik?

Ps.: A teszt során senkinek nem esett bántódása, illetve az elszenvedett sérülések 8 napon belül gyógyultak. A teszt abszolút magánvéleményt tükröz! Figyelem! Mindenki csak saját felelősségére utánozzon minket!

Fotó: tms  

A bejegyzés trackback címe:

https://otkilos.blog.hu/api/trackback/id/tr781767525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

motorosfutar · http://nexoo.hu 2010.02.18. 09:25:39

a mai napig nem tudom eldönteni, örüljek vagy szomorkodjak, hogy engem kihagytatok a tesztelésből...?

Luigicar 2010.02.18. 09:44:16

@motorosfutar: Hidd el, jobban jártál! :)

MonsterEnergy 2010.12.05. 20:32:04

vegyetek Monster Energy-t akarmivel teszitek ossze ugyis o lesz a gyosztes(csak kicsit edes:) )

Laszloaokos 2011.09.28. 17:06:10

Igyatok az uj Hellt, en kostoltam... :O szavakkal nem lehet leirni mar most tudom h örök kedvenc marad :O

SuperBKV 2013.03.23. 20:36:57

Hát igen a new generation elég jó, mivel nincs benne koffein, nincs az a kesernyés utóíz.
süti beállítások módosítása