kövess a twitteren!

ötkilós

Egy 1969-es Fiat 500-as újjászületése és egyéb dolgok.

Friss topikok

  • GrandeChino20: Szia, mi lett az autóval? Megvan még? Újul? (2022.06.20. 17:43) This is a beginning of ...
  • petrol pet: Kedves történet. A zöld gép nagy klasszikus, ez a képen szereplő épp az én példányom. Ennek is jó ... (2016.11.09. 15:47) A pedállal hajtott autó esete
  • SuperBKV: Hát igen a new generation elég jó, mivel nincs benne koffein, nincs az a kesernyés utóíz. (2013.03.23. 20:36) A test kerozinja avagy a nagy energiaital teszt!
  • Zasztis: Szia! Először is gratulálok a kis 500-ashoz! Érdeklődnék, hogy a visszapillantó tükör pontosan mel... (2010.03.10. 17:49) A mázli faktor!
  • sz_: Megkóstoltam a Cserpes áfonyás joghurtját, de nem voltam elájulva tőle. Nálam továbbra is a Landli... (2009.11.03. 22:19) A földi lét örömei

Costes és egyéb örömök!

2009.02.27. 12:38 - Luigicar

Címkék: csütörtök torkos costes rózsavölgyi

Ez a hetem elég jól alakult. Az autó elkerült a homokolókhoz, a motor és a váltó pedig Biatorbágyra, Tóth Gáborhoz. Tegnap meg torkos csütörtök lévé, meglátogattam a hazai csúcsgasztronómia egyik szentélyét a Costes-t.

Az előbbiekről később, az utóbbiról most ejtenék néhány szót. Tudom, nem egy gasztroblog ez, nem is akar az lenni. De az Olasz életérzéshez hozzá tartoznak a kulináris élvezetek, úgyanúgy mint Győzike szókincséhez a Csáje kifejezés. Most egyébként lehet majd sznobozni, hogy ilyen helyekre járok. Először is, szerintem nem sznobság, ha valaki szereti a finom dolgokat. Egyébként azt veszem észre, hogy ahogy öregszem, egyre jobban érdekel annak a minősége amit leengedek a torkomon. Fiatalkoromban persze a bulizó italok alaptétele a VBK volt (vörös boros kóla) de nem tudom elképzelni például, hogy most ilyet meginnék. Akkor inkább ritkábban, vagy kevesebbet, de az legyen tényleg jó! Másrészről nem szólóm le a fatányéros helyeket, mert arra is van igény. A baj inkább az, ha csak arra van igény. Én is bedobok néha kebabot (szeráj rulez) vagy hasonló junk food-ot. De nem gondolom, hogy annál nem kell jobb. A lényeg. Idén a Costes is csatlakozott a torkos csütörtök nevű mozgalomhoz. Így azt gondolom, hogy elég baráti áron lehetett végig kóstolni egy 4 fogásos degusztációs menüt. Volt egy két kiemelkedő pontja az egyébként is remek menüsornak. Az egyik ilyen a serpenyőben sült kacsa volt. A kacsánál sokan elkövetik azt a hibát, hogy túlsütik, ezért száraz és fullasztó tud lenni. Itt a hús közepe rüzsaszín volt és omlós, szaftos. De említhetném még a gyömbéres sültpaprika krémlevest is, ami szintén új színtre emelte a krémlevesekről alkotott elképzeléseimet. A csúcs nekem mégis a csokoládé feullatine volt. Ennyire intenzív ízélményt, úgy hogy közben habkönnyű krém az egész... Művészi! Aki teheti kóstolja meg! Egyébként nap másik "nagy" beszerzése szintén a csokihoz kötődik. Az étterem előtt sikerült egy kisebb adag bon-bont beszerzeni a Rózsavölgyi csokiboltban, ami nem esik messze a Costes-től. Ez egy remek kis kézműves csokibolt, és olyan különlegességek szerepelnek a kínálatban mint a levendulás, earl grey, citromolajos vagy éppen tárkonyos bon-bon. Instant get!

A bejegyzés trackback címe:

https://otkilos.blog.hu/api/trackback/id/tr54969519

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása